Vidres de Seguretat
12 maig, 2020Oferta per un període limitat en Metal·listeria d’Alumini Ponsico
25 maig, 2020Actualment hi ha multitud de possibilitats de decoració. Fa anys tan sols era possible proporcionar el to platejat metàl·lic a portes, finestres i tancaments, avui dia existeix una àmplia varietat d’acabats i tonalitats perquè triïs la que millor s’adapta a la decoració de la teva llar. Aquests tipus d’acabats poden emprar-se per a tota mena de tancaments, des de finestres i portes fins a mosquiteres i persianes.
Aquests són els tres tipus d’acabats per a perfils d’alumini més utilitzats actualment:
- Anoditzat
- Lacat
- Efecte fusta
Anoditzat
L’anoditzat d’alumini (o de l’oxidació anòdica) és un tractament electrolític que permet crear capes d’òxid d’alumini artificials en la superfície dels perfils.
En tractar-se d’una pel·lícula del seu propi òxid, la seva unió es deu a forces d’enllaç químic. Aquest vincle entre la capa protectora i el material fan que mitjançant aquest acabat s’aconsegueixin perfils tremendament resistents a la corrosió, l’abrasió i el desgast.
Aquest acabat té un procés una mica complex, consisteix en:
- Bany desgreixador + rentada.-Amb aquest bany s’elimina qualsevol altra resta de brutícia que pugui quedar després del procés d’extrusió. Així s’obté una superfície neta i preparada químicament
- Decapatge o setinat química + rentada.-En aquest pas s’elimina l’òxid natural, aconseguint un acabat sedós i setinat.
- Neutralitzat + rentat.-Aquí s’eliminen les restes del decapatge anterior, per a evitar contaminacions en el següent procés i tenir una superfície neutra.
- Oxidació anòdica + rentat.-Est és el pas és molt important, i el que defineix el procés d’anoditzat. Es tracta d’un bany electrolític mitjançant el qual es forma la capa anòdica. En induir un corrent elèctric entre l’ànode+ i el càtode-, els ions de l’aigua (H₂O) tendeixen a oxidar l’alumini, formant la desitjada capa d’alúmina en la superfície del perfil. No obstant això, aquesta “pel·lícula barrera” adquireix una sèrie de porus distribuïts uniformement, que en constituir punts febles hauran de tractar-se.
- Bany de color + rentat.-Aquest procés és opcional, ja que es podria presentar el material en el seu color natural. En aquest tractament, s’emplenen els porus anteriorment descrits amb sals metàl·liques o diferents compostos químics que aportarien el color desitjat.Existeix una extensa gamma de colors en anoditzat (bordeus, blau, verd, negre, gris, bronze, inox, champagne, or, natural …) i acabats diferents (mat-granallado, grata, lluentor, escata, poliment, repoliment o combinacions d’aquests).
- Rentada en aigua desionitzada.-En aquest procés es renten els perfils per a deixar-los completament nets i exempts d’àcids.
- Segellat dels porus.-Aquest procés té gran importància. Existeixen dos mètodes per a aconseguir el segellament hermètic dels porus: hidratació i impregnació.
- Hidratació: amb el porus obert, s’introdueix el perfil en aigua desmineralitzada. En hidratar-se la capa d’alúmina augmenta el seu volum, tancant hermèticament els porus.
- Impregnació: en aquest cas l’aigua conté sals metàl·liques que completen els porus, tancant-los de manera estanca.
Cal destacar, que l’acabat anoditzat de l’alumini és l’únic tractament que protegeix el 100% de la superfície.
En Fusteria d’alumini Ponsico disposem d’una gran varietat de perfilería anoditzada, contacti amb nosaltres i l’assessorarem segons les seves necessitats.
Si vols ampliar la informació sobre l’anoditzat de l’alumini punxa aquí.
Lacat
El tractament de lacat consisteix a protegir i pintar la superfície del perfil de l’alumini amb l’aplicació electroestàtica d’una pintura en pols a la superfície de l’alumini. Les pintures que s’utilitzen per a aquest acabat són resines de polièster o poliuretà. Cal destacar la gran resistència d’aquests acabats als raigs UV, els agents atmosfèrics i la corrosió.
Una dels seus principals avantatges del lacat és que existeix una gamma de colors molt àmplia. Totes les possibilitats de coloració i tonalitats estan reflectides en la carta RAL , que és un estàndard que atribueix a cada color un codi de 4 dígits.
Quin és el procés de lacat de l’alumini?
- Neteja de la superfície.-Es polvoritza, o se submergeix en una solució aquosa de caràcter àcid per a deixar la superfície neta de greixos, pols o qualsevol altra resta de brutícia que pugui quedar després del procés d’extrusió
- Atac de la superfície.- Mitjançant aquest procés s’elimina la capa natural d’òxid de l’alumini. Aquest procés pot desenvolupar-se tant en un mitjà àcid com en un alcalí.
- Conversió de la capa d’ancoratge (imprimació).- Aquesta és una de les fases més importants del procés. S’impregnen els perfils amb una solució que els aporta adherència. Posteriorment s’emporten els perfils a un forn d’assecat per a preparar-los per a la següent fase.
- Aplicació de la pintura.- Aquest és el tractament que defineix el procés de lacatge. Una sèrie de pistoles electroestàtiques amb càrrega positiva, polvoritzen la pintura en pols sobre els perfils, amb càrrega negativa. D’aquesta manera, la pintura queda adherida a la superfície. Aquesta pintura consta de pigments i càrregues, additius i essencialment de resines, les quals confereixen la formació de la pel·lícula contínua i sòlida de pintura, ben adherida a la superfície i actuant de barrera davant la humitat.
- Polimerització en forn.- En aquesta fase es realitza el termo-enduriment de les resines. S’introdueixen en uns forns de convecció d’aire a una temperatura d’entre 180 i 200 °C durant uns 20 minutos, la qual cosa fundi les resines adherint-les finalment al perfil. Els gruixos que s’aconsegueixen són molt uniformes, de 60 a 80 micres.
Posteriormente se pasaría a realizar los ensayos requeridos por el órgano certificador de los sellos de calidad; QUALICOAT.
Per al manteniment i neteja de portes i finestres d’alumini lacat, és recomanable utilitzar productes neutres i elements no abrasius. D’aquesta manera, la protecció es conservarà durant molts anys.
Si vols ampliar la informació sobre el lacat de l’alumini punxa aquí.
Efecte fusta
L’efecte fusta en portes i finestres d’alumini aquesta tenint una gran acceptació pels nostres clients de Fusteria d’Alumini Ponsico, probablement t’hauràs preguntat com poden aconseguir aquest efecte, les vetes, nusos i altres característiques de la fusta.
T’expliquem com s’efectua l’efecte fusta en els perfils d’alumini, això és possible gràcies al procés de Sublicromia.
Aquest procés de Sublicromia pel qual passen els nostres perfils està dividit en diversos passos.
En primer lloc, es fa un lacatge en un color basi del color de la fusta que vulguem donar l’efecte als perfils.
Una vegada tenim els perfils d’alumini recoberts, els sotmetem a una tècnica de transferència de calor, també denominada termo-impressió o heat transfer, basada en l’efecte físic de sublimació.
Seguidament, enrotllem els nostres perfils d’alumini aplicats amb els papers d’impressió, que contenen colorant i resines d’origen cel·lulòsic, dibuixant els nusos i les vetes prèviament dissenyades, i els introduïm en un carro de transport. Aquest carro disposa d’unes membranes de cautxú silicónico que creguin un buit per a afavorir la perfecta adequació a la forma dels perfils per als nostres perfils d’alumini.
Finalment, introduïm el carro amb els perfils d’alumini en un forn a una temperatura d’entre 190 °C i 210 °C. Allí es realitza el procés de sublimació.
Amb diferents papers d’impressió combinats amb els colors del recobriment, aconseguim múltiples acabats que representen la fusta d’arbres com el pi, la noguera, el roure ….
Si vols ampliar la informació sobre el efecte fusta de l’alumini punxa aquí.